15/8/06

TiddlyWiki

Aquest blog tracta de TiddlyWiki, abreviat TW. Per si t’has quedat igual, aquestes preguntes bàsiques poden ajudar-te a aclarir dubtes.

Que es?

Probablement sigui la mescla d’un wiki i un editor de microcontinguts, es a dir, un fitxer on pots apuntar qualsevol cosa en forma de petites entrades. Hi ha una definició més extensa a la Viquipèdia.

Com funciona?

Un TiddlyWiki (TW) es un fitxer html que utilitza CSS i JavaScript per representar i explotar qualsevol tipus de contingut. Té la capacitat de sobrescriure's a ell mateix.

Per que serveix?

Hi ha molts exemples de tipus d’explotació d’aquesta eina: des de bloc de notes fins a reproductor de música o gestor de tasques. Cadascú se l’adapta a les seves necessitats.

Ho necessito?

Personalment el que més m’agrada d’aquest sistema es la pòtencia de recerca, en el meu dia a dia es molt important poder cercar anotacions ràpidament i aquesta eina em fa la feina sobradament. Crec que tothom té quelcom que necessita anotar o documentar ja sigui a la feina o a nivell personal i molts dels sistemes que la gent utilitza queden abandonats en el temps per obsolets.

Què necessito?

El fitxer html, pots descargar-te’l de la pàgina oficial. I un navegador; recomanable Firefox

Quant val?

És gratuït i llicenciat sota BSD OpenSourceLicense

No hay comentarios: